top of page

Ziua Internațională a Drepturilor Copilului

Astăzi 20 noiembrie 2023, într-un spirit de solidaritate sindicală, marcăm Ziua Internațională a Drepturilor Copilului și ne reamintim că fiecare copil din jurul nostru reprezintă viitorul, speranța și forța noastră de a construi o societate mai bună. Copiii, fiind super-puterea noastră, merită iubire, respect și ascultare în fiecare zi a vieții lor.



Această zi specială ne oferă prilejul să reflectăm asupra responsabilității noastre față de copiii din comunitatea noastră, indiferent dacă sunt copiii noștri, nepoții sau cei aflați în grija statului. Fiecare copil are nevoie să știe că are o voce și că această voce se aude în rândul nostru, în cadrul sindicatului nostru.

Este indiscutabil că și copiii au drepturi! Educație, sănătate, demnitate - acestea sunt drepturile fundamentale la care fiecare copil are dreptul. Ca adulți și membri de sindicat, avem o obligație fermă de a proteja și respecta aceste drepturi.


Cu atât mai mult în contextul actual, marcat de provocările economice și sociale, este crucial să fim uniți în efortul nostru de a ne solicita și apăra drepturile, astfel încât să putem asigura un trai decent copiilor noștri. Abordarea bunăstării pe deplin incluzivă, construită pe solidaritatea intergenerațională și pe munca decentă, reprezintă o garanție pentru o securitate socială echitabilă și o protecție socială adecvată pentru toți membrii comunității noastre.


Astăzi, îndemnăm fiecare membru al sindicatului să fie conștient de efortul comun pe care trebuie să-l depunem pentru binele copiilor noștri. Prin angajamentul nostru, vom contribui la construirea unei lumi în care drepturile copiilor sunt respectate, iar fiecare copil are șansa de a crește într-un mediu sigur și prosper.


Cu solidaritate,

Conducerea FSLI Petrol Energie


bottom of page