top of page

CINE SUNTEM ȘI CE REPREZENTĂM.

F.S.L.I. PETROL-ENERGIE este federația sindicală care organizează lupta unită a Sindicatelor Libere și Independente, a Asociațiilor și a Ligilor în vederea asigurării și apărării drepturilor sindicale, economico-profesionale, sociale și alte altor provocări ale secolului 21 cu care se confruntă oamenii care lucrează astăzi.

mesajul%20presedintelui_edited.jpg

MESAJUL

PREȘEDINTELUI

F.S.L.I PETROL- ENERGIE.

Pentru noi cei din F.S.L.I. PETROL-ENERGIE, apărarea drepturilor angajaților înseamnă că înțelegem nevoile tuturor, nevoi actuale cu care ne confruntăm cu toții în prezent la locurile de muncă. Este un proces continuu, în care suntem implicați zi de zi, nu doar atunci când negociem contracte colective de muncă. Este un efort prin care atragem mereu oameni din diverse sectoare ale activității noastre, tineri, femei și îi implicăm activ în acțiunile noastre și le ascultăm sugestiile, ideile și  propunerile pe care le au. 

Noi, cei din F.S.L.I. PETROL-ENERGIE, înțelegem că e nevoie de solidaritate, de unitate ca să fim puternici, să fim o forță care are grijă de oameni, care le reprezentă interesele eficient în relația cu angajatorii și autoritățile.

 

Noi, cei din F.S.L.I. PETROL-ENERGIE, știm că apărarea drepturilor angajaților înseamnă curaj, implicare, participare, perseverență, anduranță. Înseamnă toți pentru unul și unul pentru toți!

 

Noi, cei din F.S.L.I. PETROL-ENERGIE, apărăm drepturile angajaților fiind în permanență pregătiți să luptăm, să obținem victorii, să construim un viitor mai bun pentru noi toți! 

 

Noi, cei din F.S.L.I. PETROL-ENERGIE, ne străduim în fiecare zi ca toți angajații să creadă în NOI, să creadă că ÎMPREUNĂ, SOLIDARI putem face posibile schimbările în bine.

 

Florin Bercea,

Președinte F.S.L.I.  PETROL-ENERGIE

MISIUNEA & OBIECTIVELE

F.S.L.I. PETROL-

ENERGIE.

F.S.L.I. PETROL-ENERGIE contribuie la construirea unei societăți prospere în care angajații și angajatorii lucrează împreună având condiții și medii de muncă sigure și sănătoase, în care toți cei care contribuie la succesul afacerii primesc recompensele, respectul și recunoașterea pe care o merită.

În tot ce facem NE STRĂDUIM:

 

  • Să obținem cele mai bune condiții de muncă (salarii și beneficii decente, condiții de muncă sigure, planificarea pensionării).

  • Să fim uniți și toleranți câștigând respectarea drepturilor angajaților.

  • Să tratăm oamenii cu respect și demnitate (luptăm împotriva discriminării de orice fel).

  • Să fim un sindicat modern, deschis și democratic.

  • Să fim un sindicat progresiv, o forță pentru o societate echitabilă.

  • Să fim o voce auzită în societate.

ISTORICUL

F.S.L.I PETROL-

ENERGIE.

Istoria mișcării sindicale F.S.L.I. PETROL-ENERGIE a fost marcată de oameni dedicați, de aderări și acțiuni importante prin care sindicatele din Federație se unesc și lucrează ÎMPREUNĂ pentru a-și spori puterea de negociere și puterea colectivă. Sunt momente care au marcat istoria noastră și de care ne aducem aminte cu emoție: negocierile cu multele Guverne ale României pentru contractele de muncă la toate nivelurile (național, de ramură energie electrică sau petrol și gaze), discuțiile pentru Legea Sindicatelor, protestele pe care le-am inițiat sau la care am participat pentru drepturile noastre și ale altor sindicate, negocierile pentru contracte colective de muncă sau colaborări cu sindicate similare din străinătate. 

VALORILE

F.S.L.I PETROL-

ENERGIE.

În tot ceea ce facem suntem vegheați de valorile F.S.L.I. PETROL-ENERGIE:

SOLIDARITATE:  Grijă față de oameni prin Putere, Forță, Unitate.

ÎNCREDERE:  Comunicare fără bariere între lideri și membri, colaborare,  feedback, responsabilitate

INTEGRITATE: Respect față de noi înșine, față de ceilalți, față de viitor prin  verticalitate, transparență, principii etice, moralitate

PASIUNE: Atingerea obiectivelor comune prin perseverență, anduranță, curaj. Toți pentru unul și unul pentru toți

SUCCES: Reușită în negocieri, îndeplinirea obiectivelor, competență.

bottom of page