top of page

La mulți ani tuturor Petroliștilor!

Astăzi sărbătorim dedicarea și contribuția noastră în asigurarea resurselor energetice vitale pentru țara noastră. Petrolul nu este doar un produs al pământului, ci și un simbol al muncii noastre, al rezilienței și al dorinței noastre de a face din România un loc mai bun.

Doresc să mulțumesc salariaților pentru aportul impresionant la un sector vital al economiei, într-o perioadă în care ne confruntăm cu un val de provocări atât la nivel național, cât și internațional.

Industria petrolieră se bucură de succesul pe care-l are astăzi datorită vouă, cei care v-ați implicat și tocmai de aceea va trebui să avem grijă de bunăstarea oamenilor noștri, fiindcă ei reprezintă resursa cea mai importantă. De aceea trebuie să dăm cuvântul celor cu experiență din această industrie, fără a încerca să luăm măsuri pripite, cu repercusiuni nedorite.

Prin urmare trebuie să ne asigurăm că avem un cadru predictibil, protejat de Contracte Colective de Muncă solide, care să nu poată fi afectate de schimbările din economie sau de dificultățile acestei perioade.

Având acest aspect ca principal deziderat, ne propunem ca în viitor săîncheiem și acorduri sectoriale cu federațiile patronale, cu scopul de a proteja această industrie și de a-i conferi locul cuvenit în economia românească, pe baza aportului său.

Știu că există această provocare a reducerii cheltuielilor, dar acest fapt impune o analiză competentă care trebuie să țină seama de particularitățile naționale ale sectorului și de posibilitățile efective de a le reduce, fără însă a afecta siguranța și sănătatea lucrătorilor, riscând să ne confruntăm cu probleme iminente, fiindcă activăm într-o industrie cu o graniță imperceptibilă între probabilitatea ca un incident să se producă sau nu.

Este necesar să avem în vedere toate aceste aspecte înfruntând consecințele actualului mediu economic, în care există foarte multe multinaționale ce, în mod artificial, merg pe pierdere neplătind niciun leu impozit pe profit, influențând astfel negocierile colective, și implicit, salariile angajaților români.

Așadar, la ceas aniversar, să ne amintim de forța noastră colectivă, de determinarea de a ne apăra interesele și de devotamentul față de această industrie. Să reafirmăm angajamentul față de principiile sindicalismului și să continuăm să luptăm pentru drepturile noastre, pentru condiții de muncă mai bune și pentru un viitor sustenabil în industria petrolieră.


Vă felicit și vă mulțumesc din inimă pentru implicarea voastră! Vă doresc sănătate și succes în toate eforturile voastre!


La mulți ani, petroliștilor! Solidari și puternici, vom face față tuturor provocărilor viitorului!


Florin Bercea,

Președinte

FSLI Petrol-Energie






bottom of page