top of page

Suntem alături de întreaga comunitate ucraineană

solidari cu colegii noștri din Ucraina, afectată în aceste zile de o confruntare militară care distruge viețile oamenilor. Suntem alături de întreaga comunitate ucraineană și de colegii ucraineni din structurile noastre sindicale. Ne raliem apelului lansat de Federația Europeană IndustriALL și de Federația Globală IndustriALL care îndeamnă toți factorii de decizie politici relevanți din Ucraina, Federația Rusă, SUA, UE și organizațiile internaționale să folosească măsuri diplomatice pentru a găsi soluții pașnice, pentru proteja vieții și a viitorului oamenilor din Ucraina și din zonele învecinate, pentru a-i ajuta pe cei care sunt afectați de conflict. Doar astfel se poate asigura un rezultat pașnic, stabil, pentru Ucraina și a țărilor vecine și pentru garantarea securității Europei și a lumii.


Fiind profesioniști ai negocierilor în privința relațiilor de muncă și a protejării drepturilor angajaților, credem în puterea negocierii și a diplomației și ne exprimăm speranța și încrederea că instrumentele diplomatice se vor demonstra eficiente în încheierea conflictului. Pacea și securitatea oamenilor sunt condițiile esențiale ale dezvoltării economice și ale unui viitor sigur și prosper pentru lucrători și pentru familiile lor.


Apelul Federațiilor IndustriALL, lansat în prima zi a confruntărilor armate din Ucraina, semnat de Președinții și de Secretarii Generali ai celor două Federații, Luc Triangle, Atle Høie, Michael Vassiliadis și Jörg Hoffmann, poate fi parcurs aici: https://news.industriall-europe.eu/Article/716.



bottom of page