top of page

MIȘCAREA SINDICALĂ:PROTEST INDEDIT AL COLEGILOR, MEMBRI CARTEL ALFA: „CARAVANA DREPTURILOR SOCIALE”

13 membri ai Confederației sindicale Cartel Alfa au protestat față de salariile mici care îi obligă pe concetățenii români să plece în afara țării pentru a găsi un loc decent de muncă parcurgând în patru zile 2000 de kilometri, între București și Bruxelles.





Protestul inedit, format din două autoturisme și o dubă împodobită cu steaguri ale Uniunii și afișe care evidențiază protestul, a trecut în drumul către Bruxelles prin Budapesta, Viena, München și Luxemburg, unde au fost organizate proteste în fața ambasadelor României cu sprijinul sindicatelor locale.

Mesajul pe care îl transmitem la nivel european este despre necesitatea și urgența ca România să adopte politici publice orientate către cetățeni, printr-o politică de dezvoltare care abandonează modelul salariilor mici și al exploatării lucrătorilor”, a declarat Petru Dandea, secretar general al CNS Cartel ALFA, participant la protestul-caravană.


Avem nevoie de o economie care să funcționeze pentru toți, nu doar pentru câțiva!

Protestatarii Cartel Alfa au punctat faptul că este nevoie de o economie care să funcționeze pentru toți, nu doar pentru câțiva, iar „creșterea economică să se reflecte în mod egal în buzunarele cetățenilor și în calitatea serviciilor publice, nu doar în .....”







Mai multe detalii în Aplicația FSLI PETROL-ENERGIE.

bottom of page