top of page

Congresul FSLI Petrol-Energie a ales echipa de conducere pentru următorii 4 ani


Miercuri, 16 martie, membrii Colegiului de Conducere și delegațiile sindicatelor afiliate au participat, la Iași, la Congresul FSLI Petrol-Energie. În cadrul lucrărilor au avut loc dezbateri valoroase pentru buna funcționare a Federației. Au fost aprobate raportul de activitate și execuția bugetară pentru ultimii doi ani și au fost luate o serie de decizii cu privire la statut, printre care redimensionarea numărului de posturi din Colegiul de Conducere. Diminuarea, de la nouă la șapte posturi, coincide cu retragerea din activitate, în vederea pensionării, a colegilor noștri, domnul Marius Nicolae și domnul Nicolae Tănăsescu, cărora le mulțumim pentru contribuția avută la dezvoltarea mișcării noastre sindicale.

În cadrul Congresului au avut loc alegeri pentru funcția de Președintele FSLI Petrol-Energie și pentru componența Comisiei de Cenzori. În urma votului exprimat de delegați, pentru următorii patru ani, conducerea Federației va fi asigurată de domnul Florin Bercea, Președinte, împreună cu șase membri ai Colegiul de Conducere:


  • dl. Mihai Sava Nicolescu, Prim-Vicepreședinte

  • dl. Manuel Chejnoiu, Vicepreşedinte

  • dna. Elena Tănase, Vicepreşedinte

  • dl. Costin Cristian Voicu, Vicepreşedinte

  • dl. Romulus Olteanu, Vicepreşedinte

  • dl. Marcel Nusfelean, Vicepreşedinte




Prin aprobarea Programului de Activitate 2022 au fost stabilite prioritățile și acțiunile organizației noastre care va depune toate eforturile pentru a întări solidaritatea și cooperarea dintre membri, în vederea atingerii obiectivelor comune:


Privim cu încredere spre viitor, dar știm că schimbările profunde prin care societatea trece pot fi oportunități pentru noi doar dacă vom continua să fim uniți în spatele acțiunilor FSLI Petrol-Energie. Numai prin întărirea continuă a Federației, prin atragerea de oameni noi din diverse sectoare de activitate, tineri, femei, vom putea avea impulsul necesar să luptăm împotriva inegalităților de orice fel. Așa vom putea negocia contracte colective de muncă prin care să ne apărăm drepturile, să câștigăm beneficii și să avem o tranziție justă pentru toți membrii. Împreună cu Colegiul de Conducere vom purta constant un dialog social cu angajatorii, ne vom asigura că drepturile angajaților reprezentați sunt apărate, vom fi implicați activ prin ascultarea tuturor și vom avea reacții rapide la orice derapaj semnalat”, subliniază domnul Florin Bercea, Președinte FSLI Petrol-Energie.


Congresul FSLI Petrol-Energie, întrunit conform Statului, este un instrument important care asigură buna funcționare a Federației, care conectează membrii, întărește identitatea comună și stabilește strategia și direcția pentru viitor.



bottom of page