COMUNICAT DE PRESĂ

F.S.L.I. Petrol-Energie anunță că vineri, 04 decembrie, va fi o nouă zi de proteste.

Dezinteresul GSP Offshore față de salariați și de drepturile lor și lipsa de implicare a OMV Petrom scot sindicaliștii la al 4-lea protest în stradă!

03 decembrie 2020. București. Dezinteresul față de salariați și de drepturile lor manifestat de GSP Offshore și lipsa de implicare a OMV Petrom în soluționarea problemelor, faptul că până în momentul de față nu s-a inițiat niciun fel de contact și nu s-a lansat niciun fel de invitație la discuții pentru rezolvarea situației membrilor noștri pe calea dialogului social, determină F.S.L.I. Petrol-Energie să continue seria de proteste în stradă și să picheteze și mâine, 04 decembrie 2020, sediul GSP Holding, sediul OMV Petrom și Rafinăria Petrobrazi (poarta principală).

Principalele revendicări ale sindicaliștilor vizează, de la începutul protestelor declanșate pe 26 noiembrie, intervenția urgentă pentru respectarea drepturilor din Contractul Colectiv de Muncă valabil la momentul preluării salariaților de către GSP Offshore. De asemenea, sindicaliștii solicită OMV Petrom ca în momentul externalizării de activități să verifice foarte atent firmele care se înscriu la licitație, pentru ca astfel de abuzuri să nu se mai repete.

„De 30 de ani, Sindicatul nostru a demonstrat că dialogul social este soluția pentru pacea socială. Dar dialogul implică cel puțin două părți care să dorească acest lucru! În situația de față, contractorul GSP Offshore nu a arătat această deschidere deși noi am dat o șansă dialogului social prin toate acțiunile pe care le-am derulat înainte de a ajunge în acest punct. Din păcate, partenerii noștri „se fac că nu ne aud” și ne determină să continuăm aceste acțiuni atâta timp cât va fi necesar pentru ca ei să înceapă să ne asculte și să intre în dialog pentru rezolvarea situației. Tot ce vrem noi este să se respecte drepturile colegilor noștri, iar oamenii noștri să nu fie abandonați după ce sunt externalizaţi, ci să fie preluați de angajatori serioși, care respectă înțelegerile asumate”, afirmă Manuel Chejnoiu, Vicepreședinte al F.S.L.I. Petrol-Energie.

F.S.L.I. Petrol-Energie salută sprijinul venit din partea celei mai mari confederații sindicale din România, CNSLR-FRĂȚIA, care a anunțat printr-un comunicat de presă că susține acțiunile de protest, fiind gata să se alăture pichetărilor în cazul în care această situație alarmantă a încălcării drepturilor salariaților de la GSP Offshore nu va fi urgent remediată.

Întregul program de proteste este adaptat reglementărilor legale și recomandărilor generate de contextul creat de pandemia COVID-19, protecția și siguranța participanților fiind prioritare. La acțiunile de pichetare participă numărul maxim de protestatari permis de lege, restul membrilor F.S.L.I. Petrol-Energie fiind solidari prin susținerea arătată în mediul digital.