top of page

F.S.L.I. PETROL-ENERGIE ÎȘI ARATĂ SOLIDARITATEA PENTRU COLEGII DIN SINDICATUL LIBER DGPEET BUCUREȘTI

F.S.L.I. PETROL-ENERGIE ÎȘI ARATĂ SOLIDARITATEA PENTRU COLEGII DIN SINDICATUL LIBER DGPEET BUCUREȘTI PRIN INIȚIEREA ȘI PARTICIPAREA LA DISCUȚIILE CU REPREZENTANȚII MINISTERULUI ENERGIEI PE TEMA SITUAȚIEI DE LA ELCEN F.S.L.I. Petrol-Energie este îngrijorată de situația membrilor din Sindicatul Liber DGPEET București, de la ELCEN, care au nevoie de informații oficiale de la autorități despre viitorul locului lor de muncă, în contextul insolvenței ELCEN și al intenției de trecere din subordinea Ministerului Energiei în subordinea Primăriei Capitalei. Astfel, F.S.L.I. Petrol-Energie a preluat inițiativa în dialogul cu autoritățile pentru clarificarea perspectivei reorganizării ELCEN, fiind singura organizație sindicală care, până la acest moment, a avut o discuție oficială cu Ministerul Energiei, principalul acționar ELCEN.

Întâlnirea cu reprezentanții Ministerului Energiei a fost solicitată de C.N.S.L.R. - FRĂȚIA, la cererea F.S.L.I. Petrol-Energie și a avut loc în data de 05 aprilie 2021, la sediul Ministerului. Delegația sindicală alcătuită din domnul Președinte al F.S.L.I. Petrol-Energie și Prim-Vicepreședinte al C.N.S.L.R. - FRĂȚIA, Florin Bercea, și reprezentanți ai Sindicatului Liber DGPEET București, s-a întâlnit cu domnul George Sergiu Niculescu, secretar de stat în cadrul Ministerului Energiei pentru a discuta aspecte centrate pe situația angajaților ELCEN București, aflată în reorganizare judiciară, în contextul intenției de trecere din subordinea Ministerului Energiei în subordinea Primăriei Capitalei.

Alte subiecte discutate au vizat clarificări cu privire la soluțiile Ministerului Energiei pentru ieșirea din insolvență a ELCEN și modul în care se pot accesa credite garantate de stat pentru realizarea de investiții în instalații de ardere cu emisii reduse de poluanți. Un alt subiect important este cel al imensei poveri a certificatelor de CO2 care și-au dublat prețul în ultimii doi ani și soluția Ministerului de compensare a acestora. Din nevoia de transparență și de informații clare, concludente și avizate pe acest subiect atât de important pentru salariații ELCEN, reprezentanții F.S.L.I. PETROL-ENERGIE și ai Sindicatului Liber DGPEET au stabilit o nouă rundă de discuții cu secretarul de stat în Ministerul Energiei, domnul George Niculescu, care va avea loc în luna mai.

Subliniem că, până la data de 05 aprilie 2021, niciun alt reprezentat al organizațiilor sindicale din ELCEN nu a avut nicio întrevedere cu reprezentanți ai Ministerului Energiei.


bottom of page