COMUNICAT DE PRESĂ

Salariații OMV Petrom continuă protestul masiv împotriva ofertei inacceptabile a companiei

11 decembrie 2023. Ploiești. La o săptămână de la demararea protestelor, sute de angajați, membri ai Sindicatului Național Petrom vor continua să picheteze mâine, 12 decembrie 2023, în intervalul orar 10:00-12:00 sediul central Petrom City din București și sediile asset-urilor OMV Petrom din Suplacu de Barcău (15:00-17:00 Asset 1 Crișana Banat), Pitești (Asset 3 Muntenia Vest), Ploiești (Asset 7 Muntenia), Buzău (Asset Moldova), Craiova (Asset Oltenia), Constanța (Asset 10 Petromar), precum și Rafinăria Petrobrazi, în speranța obținerii unui Contract Colectiv de Muncă echitabil.

În acest sens, membrii de sindicat fac tot ceea ce le stă în putință pentru a determina OMV Petrom să demonstreze că îi pasă, că își respectă angajații și că dorește să evite ca aceștia să fie privați de protecția unui Contract Colectiv de Muncă care expiră la data de 31.12.2023.

”Ne simțim nevoiți să continuăm manifestațiile în stradă, pentru că trebuie să se înțeleagă că ne aflăm într-o situație extrem de dificilă, cu o inflație nemaiîntâlnită. Această companie generează profitul colosal prin intermediul nostru și ar trebui să-și  trateze angajații mai bine!”

”Păstrarea biletelor de odihnă și tratament este mai mult decât necesară, deoarece acestea contribuie la menținerea sănătății noastre.

Biletele de odihnă și tratament reprezintă o tradiție a acestei companii - o tradiție care are la bază nevoia noastră esențială de refacere, a celor care-și dedică energia 100% pentru atingerea profitului uriaș al acestei companii.”

Dorim să subliniem faptul că buna-credinţă reprezintă o caracteristică fundamentală a dialogului social pe care-l derulăm cu administrația, însă nu putem fi de acord cu o ofertă care nu reflectă efortul depus de angajați și care nu este aliniată cu creșterile de prețuri alarmante.