top of page

Este timpul pentru mai multă democrație la locul de muncă!

F.S.L.I. Petrol-Energie sprijină, alături de Confederația Europenă ETUC, Raportul Parlamentului European „Mai multă democrație la locul de muncă, elaborat de europarlamentarul Gaby Bischoff, prezentat și votat în Comisia pentru ocuparea forței de muncă pe 22 noiembrie. Acest raport va fi prezentat în plen în săptămâna 13-17 decembrie.

Raportul Parlamentului European, „Mai multă democrație la locul de muncă”, precizează că lucrătorii trebuie să participe la deciziile care îi privesc, din perspectiva dezvoltării societății, a democrației și a economiei la nivel european. Raportul susține cererile noastre sindicale și face ca vocea noastră, a lucrătorilor din întreaga Europă și din România să fie auzită!


Mai multă democrație la locul de muncă înseamnă participarea activă a angajaților la o tranziție onestă și sustenabilă, înseamnă informare, consultare, implicare în procesul de decizie a angajaților prin dialog social transparent. Mișcarea noastră sindicală susține această inițiativă, alături de ETUC, pentru a ne proteja drepturile existente și pentru a lupta pentru mai multe. Împreună, în Europa, suntem mai puternici!

a declarat domnul Florin Bercea, Președinte FSLI Petrol-Energie, în calitatea sa de prim-vicepreședinte CNSLR Frăția și membru EESC în grupul de lucrători, după participarea la CoFoE (Conferința Future of Europe) de la Lisabona, din 11-12 noiembrie.
ETUC salută acest raport important și votul încurajator (n.r.: din Comisia pentru ocuparea forței de muncă) pentru mai multă democrație la locul de muncă și o participare bună și eficientă a lucrătorilor. Este nevoie ca societatea și întreprinderile să recunoască lucrătorii ca cetățeni ai întreprinderilor în care lucrează”, a spus Isabelle Schömann, Secretar Confederal ETUC.

Raportul solicită Comisiei:

- să respecte acordurile cu partenerii sociali;

- să revizuiască și să aplice Directiva Comitetelor Europene de întreprindere;

- să emită o nouă directivă-cadru privind informarea, consultarea și participarea lucrătorilor pentru toate tipurile de companii europene și pentru cei care folosesc mobilitatea companiilor din UE.


În același timp, Raportul confirmă importanța cererilor noastre pentru o guvernanță corporativă reală și durabilă, aliniată la obiectivele pe termen lung și la drepturile omului și subliniază necesitatea de a pune în aplicare și de a consolida toate legile relevante ale UE pentru a asigura informarea și consultarea lucrătorilor ca parte integrantă a procesului decizional al companiilor.

ETUC solicită tuturor membrilor Parlamentului European să susțină Raportul la votul final de la Strasbourg, din în săptămâna 13-17 decembrie, și solicită Comisiei să acționeze acum pentru a consolida drepturile de participare ale lucrătorilor în Europa.


Va invităm să susțineți și dumneavoastră în mod activ această inițiativă folosind hashtag-ul #democracyatwork în comentariile pe care le puteți lăsa pe pagina noastră de facebook (https://www.facebook.com/fslipetrolenergie/) și de twitter (https://twitter.com/petrolenergie) dar și pe conturile de twitter ale euro-deputaților români din comisia de ocupare a forței de muncă care pot avea un rol cheie în susținerea acest raport ( @ Dragos Paslaru, @Kusa Adam, @Mituta Alin Cristian).


Puteți afla mai multe detalii despre această inițiativă: www.democracyatwork.eu


Împreună, în Europa, suntem mai puternici!Comments


bottom of page