top of page

COMUNICAT DE PRESĂ

F.S.L.I. Petrol-Energie a pichetat astăzi principalele sedii OMV Petrom și GSP Holding


Protestatarii au transmis un mesaj puternic conducerii OMV Petrom: „Astăzi i-ați abandonat pe colegii externalizați, mâine cu noi cum o să procedați?”
02 decembrie 2020. București. F.S.L.I. Petrol-Energie a pichetat astăzi, 02 decembrie 2020, sediul OMV Petrom, poarta principală a Rafinăriei Petrobazi și sediul GSP Holding, cerând respectarea drepturilor angajaților transferați la GSP Offshore și a tras un semnal de alarmă pentru protejarea climatului de pace socială. Apelul de astăzi al protestatarilor, care continuă seria protestelor inițiate pe 26 noiembrie 2020, s-a concentrat în principal pe respectarea drepturilor „confiscate” de contractorul GSP Offshore și pe nevoia de implicare imediată, activă, a OMV Petrom în prevenirea unor situații similare la actuali și viitori contractori care ar putea destabiliza relațiile de muncă.Continuăm lupta și spunem: „stop contractorilor care nu respectă drepturile salariaților!” Dorim să tragem astfel și un semnal de alarmă conducerii OMV Petrom, care i-a abandonat pe colegii transferați la GSP Offshore, că astfel de practici sunt un atentat la pacea socială de care și ei sunt responsabili! Lipsa unor măsuri ferme pentru rezolvarea situației actuale și neadoptarea soluțiilor înaintate de Sindicatul nostru pentru ca pe viitor astfel de probleme majore să fie evitate ne determină să ieșim în continuare în stradă!”, spune Costin Voicu, Vicepreședinte F.S.L.I. Petrol-Energie.


Pichetările au fost susținute prin pancarte și bannere cu revendicările și nemulțumirile care i-au determinat pe sindicaliști să iasă în stradă și să îi susțină pe colegii lor ale căror drepturi din Contractul Colectiv de Muncă nu sunt respectate, fiind practic umiliți de contractorul GSP Offshore și abandonați de OMV Petrom.

„Istoria acestui an în care Sindicatul nostru reprezentativ a încercat să rezolve situația celor aproximativ 400 de angajați ale căror drepturi din Contractul Colectiv de Muncă nu sunt respectate, ne-a demonstrat, din păcate, un total dispreț față de oamenii afectați, față de eforturile sindicaliștilor de a avea un dialog social și față de lege. Vom continua lupta până când umilința va înceta și drepturile noastre vor fi respectate!”, declară Ilie Stoenescu, lider sindical local.

La protestele de astăzi s-au alăturat și membrii de sindicat care își desfășoară activitatea în singura rafinărie OMV Petrom din România, pichetând poarta principală a Rafinăriei Petrobrazi. Pe lângă mesajele de susținere pentru colegii de la GSP Offshore, protestatarii au atras atenția și asupra unor probleme specifice apărute ca urmare a propunerii unui grafic de lucru special, care poate crește semnificativ riscul suprasolicitării la efort și poate deregla viața personală a angajaților, punând astfel în pericol siguranța fiecăruia.„Ne temem că ceea ce li se întâmplă astăzi colegilor de la GSP Offshore, mâine ni se poate întâmpla fiecăruia dintre noi, mai ales atunci când conducerea unei societăți propune schimbări care sunt o formă de exploatare. Prin mesajele noastre de astăzi am susținut cu fermitate și poziția membrilor noștri de la Rafinăria Petrobrazi, cu privire la siguranța în muncă și plata orelor suplimentare, care vor fi afectate de modificări propuse pentru graficul de lucru, afirmă Romulus Olteanu, Vicepreședinte F.S.L.I. Petrol-Energie.


FSLI Petrol-Energie va picheta principalele sedii OMV Petrom și GSP și mâine, 03 decembrie 2020, continuând protestele până la soluționarea concretă a repunerii în drepturi a angajaților transferați la contractorul GSP Offshore și la luarea unor măsuri suplimentare de către OMV Petrom pentru protecția tuturor salariaților care sunt transferați la actuali sau viitori contractori.


Întregul program de proteste este adaptat reglementărilor legale și recomandărilor generate de contextul creat de pandemia COVID-19, protecția și siguranța participanților fiind prioritare. La acțiunile de pichetare participă un număr de protestatari care se înscrie în prevederile legale, restul membrilor FSLI Petrol-Energie fiind solidari prin susținerea arătată în mediul digital.


Commenti


bottom of page