top of page

COMUNICAT DE PRESĂ


Salariații OMV PETROM își strigă nemulțumirea în stradă împotriva ofertei făcute de companie


Suntem alături de colegii noștri care astăzi ies în stradă să își facă vocea auzită: Salariații OMV PETROM își strigă nemulțumirea în stradă împotriva ofertei făcute de companie

Câteva sute de salariați OMV Petrom pichetează începând de astăzi 06 decembrie 2023, între orele 10 și 12, , și vor continua pe 07, 12, 13, 14, 19, 20 decembrie 2023, sediul central Petrom City din București și sediile asset-urilor OMV Petrom din Suplacu de Barcău (Asset 1 Crișana Banat), Pitești (Asset 3 Muntenia Vest), Ploiești (Asset 7 Muntenia), Buzău (Asset Moldova), Craiova (Asset Oltenia), Constanța (Asset 10 Petromar), precum și Rafinăria Petrobrazi. Salariații sunt nemulțumiți de oferta făcută de companie în cadrul negocierilor noului Contract Colectiv de Muncă, care nu este aliniată la creșterile de prețuri cu care ne confruntăm.

Printre nemulțumirile salariaților care au determinat aceste proteste se numără oferta jignitoare propusă pentru evoluția viitoare a veniturilor, sub rata inflației, valoarea rușinos de mică a tichetului de masă, scăderea valorii de compensare a biletelor de tratament, periclitând refacerea capacității de muncă a angajaților. Prin această ofertă OMV Petrom desconsideră aportul salariaților la consolidarea poziției de lider al companiei în industria de profil și la profitul de 2,5 miliarde de lei la nivelul primelor nouă luni din 2023.


„Astăzi, pe 6 decembrie 2023, într-o zi specială dedicată bucuriei și generozității de Moș Nicolae, membrii sindicatului nostru se adună în fața sediilor OMV Petrom, în loc să sărbătorească oferind cadouri copiilor, oamenii se simt nevoiți să iasă în stradă pentru a-și face auzită vocea. Într-un spirit al solidarității și al speranței, cerem respectul pentru munca noastră asiduă, corelarea veniturilor cu efortul depus și cu profitul pe care l-am generat. Solicităm angajatorului o creștere salarială adecvată peste rata inflației. Împreună, ca membri ai Sindicatului Național Petrom, ne facem cunoscute doleanțele în speranța că veți conștientiza importanța și tradiția acestor drepturi.”, declară Florin Bercea, Președintele Sindicatului Național Petrom.


Aceste proteste au loc pe fondul îngrijorărilor generale accentuate de impactul economic al inflației și de criza costului vieții, iar contextul geopolitic actual aduce cu sine un sentiment de nesiguranță. Datele economice recente, inclusiv cele privind inflația, ilustrează o imagine agravată a puterii de cumpărare a lucrătorilor, subliniind astfel importanța demersurilor de negociere. Membrii de sindicat vor să se asigure că fac tot ce le stă în putință pentru ca OMV Petrom să demonstreze că îi pasă, că își respectă angajații și că dorește să evite ca aceștia să fie privați de protecția unui Contract Colectiv de Muncă care expiră la data de 31.12.2023.

Comments


bottom of page