top of page

COMUNICAT DE PRESĂ

Astăzi a avut loc primul protest în stradă pentru susținerea angajaților ale căror drepturi sunt încălcate constant și flagrant.


Sindicaliștii F.S.L.I Petrol-Energie au protestat în stradă împotriva abuzurilor angajatorului GSP Offshore


26 noiembrie 2020, București. Așa cum au anunțat, angajații, membri ai FEDERAȚIEI SINDICATELOR LIBERE ȘI INDEPENDENTE PETROL ENERGIE (F.S.L.I. PETROL-ENERGIE) au pichetat astăzi unul dintre sediile grupului de firme GSP, revendicând, în prima acțiune în stradă, respectarea drepturilor încălcate constant și flagrant în ultimele 12 luni de la transferul de la OMV Petrom la contractorul GSP Offshore.

Participanții la pichetare au solicitat prin mesaje puternice, respectarea drepturilor din Contractul Colectiv de Muncă (CCM) de la data transferului, cerând respectarea legii și rezolvarea imediată a tuturor disfuncționalităților:

„Dacă nu luăm atitudine împreună acum, mâine se poate ca fiecare dintre noi să ajungem în aceeași situație! Nerespectarea drepturilor este un atentat la bunăstarea noastră și a familiilor noastre. Siguranța la locul de muncă, plata drepturilor salariale, echitabilă și la timp, nu sunt cuvinte simple, ci sunt principii pe care trebuie să le apărăm pentru noi și pentru viitorul copiilor noștri!”, a declarat un participant la pichetarea organizată astăzi de F.S.L.I. Petrol-Energie.

Protestul de astăzi vine în continuarea numeroaselor activități întreprinse de reprezentanții F.S.L.I. Petrol-Energie, precum notificarea angajatorului, încercarea de a rezolva situația pe cale amiabilă în întâlnire comună propusă de Sindicatul nostru, formularea mai multor adrese către Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța, transmiterea unui memoriu către Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale, înregistrarea de cereri de chemare în judecată împotriva celor care se fac vinovați de această situație și transmiterea unei scrisori deschise către principalii acționari ai OMV Petrom, în calitate de cedent.

Cu toate că OMV Petrom avea cunoștință de problemele angajaților transferați la GSP Offshore, a fost nevoie să se declanșeze proteste de stradă, să se trimită comunicate de presă și o scrisoare deschisă pentru ca reprezentanții conducerii OMV Petrom să notifice contractorul GSP Offshore[1], cu privire la respectarea drepturilor angajaților. Cam târziu, spunem noi, dar mai bine mai târziu decât niciodată!

Acțiunea desfășurată astăzi este primul protest în stradă din programul de manifestații publice care vor avea loc în mai multe locații care vor fi anunțate din timp. Întregul program de proteste este adaptat reglementărilor legale și recomandărilor generate de contextul creat de pandemia COVID-19, protecția și siguranța participanților fiind prioritare.


コメント


bottom of page